
Tadına Doyulmaz
Tadına Doyulmaz sofralar, lezzetli, sağlıklı malzemeler kullanılarak ehil ellerden çıkmış nefis yemeklerle ve sözün ancak balla kesildiği hoş sohbetlerle kurulur. İşte bu sofraları ve onların kurulması için toprağın, denizlerin, tohumun korunduğu, çiftçinin, zanaatkârın, üreticinin, satıcının emeğinin ve bilgisinin karşılığını bulduğu, tüketicinin hakkının gözetildiği bir geniş zamanının izini sürüyoruz. İklim değişikliği karşısında gıdanın kırılganlığına çözümlerin peşine takılıyoruz.
TADINA DOYULMAZ, gıdayı, üreticiyi merkeze alarak her yönüyle yemek kültürüne dair kaybetiklerimizi hatırlamaya, bugünkü durumu ortaya koyup geleceği şekillendirmeye davet eden bir podcast serisi. Bu seride, Yemek Kültürü Yazarı, Çevirmen, Akdeniz Tarihçisi Nazlı Pişkin, yeme-içme dünyanının içinden ya da bu dünyayla ilgili çalışan, alanında uzman konuklarıyla konuşacak. Konukların yemek konulu film ve kitap önerileri, vazgeçilmez yemek malzemelerinden oluşan “3 EN” kısmı ve gıdaya, yemek kültürüne dair hafıza kaydı, mini sözlük niteliğindeki “Sesli Sözlük” kısmı sohbetin katmerlendiği kısımlar. Özelde yemek kültürüne, geniş ölçekte kültür tarihine meraklı, geleceği düşünen herkes için nefis bir seri!
Reklam ve iş birliği talepleriniz için: podcastsatis@karnaval.com
En yeni bölüm
Önceki bölümler
- 032 - Mert Gökalp ile Denizlerimiz 16.07.2025
- 031 - Samim Saner İle Gıda Güvenliği 24.06.2025
- 030 - Bahar Eriş ile Çocuklar Mutfakta Ne Öğrenir? 13.06.2025
- 029 - Si̇nem Çapraz ile TV’de ve Di̇ji̇tal Medyada Şef Olmak 22.05.2025
- 028 - Sevim Gökyıldız ile Gastrodiplomasi 29.04.2025
- 027 - Dilara Koçak İle Geleceği Beslemek ve Sürdürülebilirlik 02.04.2025
- 026 - Semen Öner İle Mutfaktan Ve Hayattan Lezzetler 11.03.2025
- 025 - Yalçın İnam İle Gıda, Açlık Ve Dayanıklı Sistemler 18.02.2025
- 024 - Itır Erhart İle Vegan Olmak 29.01.2025
- 023 - Aslı Tapucu İle İhsan Kurukahvecioğlu Halefleri 16.01.2025
- 022 - Oya Ayman İle Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği 20.12.2024
- 021 - Nazlı Eymen Türker ile Sokak Yemekleri 26.11.2024
- 020 - Kutluğ Ataman ile Palanga Çiftliği'nde Tarımdan Kültüre 08.11.2024
- 019 - Sibel Kutman Oral ile Topraktan Kadehe Üzümün Yolculuğu 09.10.2024
- 018 - Telezzüz: Vegan Fine Dining Mümkün - Bahtiyar Büyükduman 06.09.2024
- 017 - Gastronomi Turizmi: Potansiyeli Kullanmak - Filiz Hösükoğlu 22.08.2024
- 016 - Yemek Fotoğrafçılığı Nedir? Yemeklere Poz Verdirmek - Eda İldam 06.08.2024
- 015 - Hodan İstanbul: Bir Cesaret ve Kararlılık Hikâyesi - Çiğdem Seferoğlu 22.07.2024
- 014 - Yemek Stilistliği Nedir? Can Çektirme Mesleği - Ayşecan Tüfekçioğlu 26.06.2024
- 013 - Kokopelli Şehirde: Şehirde Toprak, Su, Gıdaya Dair - Yasemin Kırkağaçlıoğlu & Elif Çatıkkaş 12.06.2024