
Sapor İstanbul Eski Usul Sempozyum
Sapor Istanbul Eski Usul Sempozyum, 2019'da Tuba Şatana tarafından kurulmuş bir multidisipliner sempozyumdur.
İlki 7 ve 8 Aralık 2019, ikincisi 3-4 Aralık 2022 tarihlerinde Fener Rum Lisesi'nde gerçekleşmiştir. Birinci yıl konu olarak #istanbul, ikinci yıl #yemekvegöç işlenmiştir.
Sapor İstanbul #03, 6-7 Aralık 2025'de #yemekveiktidar konusunu işleyecek.
Bu podcast serisi sempozyumdaki sunuşlar, panellerden oluşmaktadır.
En yeni bölüm
Son Bir Lokma ile Veda; Aylin Öney (14.07.2025)
Önceki bölümler
- Ekmek Arası Armut; Cem Ekşi 14.07.2025
- Orası Çilek, Burası Süt Mahallesi ; Pınar Erkan 14.07.2025
- Dönerin Gizli Kimliği; Pierre Raffard 14.07.2025
- Komana'da Ustaların Azığı mı, Dervişlerin Aşı mı?; Burcu Erciyas 14.07.2025
- Türklerde Orta Asya ve Göç Yolu Dönemi Mutfağı; Nevin Halıcı 14.07.2025
- Kalbim O Sofralarda Kaldı; Arzu Durukan ve öğrencileri 14.07.2025
- Evolution, Diffusion, Consumption; Charles Perry 14.07.2025
- Göçün -E Hali; Defne Koryürek 20.02.2025
- Boğazın Kerildiği Yerden Göçmek; Gözdem Gürbüzatik 06.08.2024
- Su Göçer, Hayat Göçer; Akgün İlhan 28.05.2024
- İstanbul'un İaşesi, Bu Şehir Nasıl Doyar; Arif Bilgin, Nilhan Aras, Sezin Öney, Uğur Yüksel 08.04.2020
- İstanbul ve Çilingir Sofrası; Erdir Zat 08.04.2020
- Fener Rum Lisesi'nin Tarihi; Dimitri Zotos 08.04.2020
- Beyoğlu, Balık Pazarı; O zaman, Bu zaman; Feridun Dörtler, Şeref Acehan, Tuba Şatana 08.04.2020
- Osmanlı Döneminde İstanbul'un Su Kültürü; Priscilla Mary Işın 08.04.2020
- İstanbul Sofraları; Deniz Alphan, İlhan Eksen, Marianna Yerasimos, Takuhi Tovmasyan 08.04.2020
- Lüfer Devrinin Siyasi Anlamı Var mı? Ruhi Güler 08.04.2020
- Osmanlı Saray Sofrasındaki Hiyerarşi, Özge Samancı 26.03.2020
- "Esir Şehrin" Mutfağı, İşgal dönemi İstanbul, Aylin Doğan 12.03.2020
- 18. YY'de Boğaz'da Üzüm ve Şarap Üretmek, Suraiya Faroqhi 26.02.2020