Sapor İstanbul Eski Usul Sempozyum
Sapor Istanbul Eski Usul Sempozyum, 2019'da Tuba Şatana tarafından kurulmuş bir multidisipliner sempozyumdur.
İlki 7 ve 8 Aralık 2019, ikincisi 3-4 Aralık 2022 tarihlerinde Fener Rum Lisesi'nde gerçekleşmiştir. Birinci yıl konu olarak #istanbul, ikinci yıl #yemekvegöç işlenmiştir.
Sapor İstanbul #03, 6-7 Aralık 2025'de #yemekveiktidar konusunu işleyecek.
Bu podcast serisi sempozyumdaki sunuşlar, panellerden oluşmaktadır.
Son bölüm
Son Bir Lokma ile Veda; Aylin Öney (14.07.2025)
Önceki bölümler
- Ekmek Arası Armut; Cem Ekşi
- Orası Çilek, Burası Süt Mahallesi ; Pınar Erkan
- Dönerin Gizli Kimliği; Pierre Raffard
- Komana'da Ustaların Azığı mı, Dervişlerin Aşı mı?; Burcu Erciyas
- Türklerde Orta Asya ve Göç Yolu Dönemi Mutfağı; Nevin Halıcı
- Kalbim O Sofralarda Kaldı; Arzu Durukan ve öğrencileri
- Evolution, Diffusion, Consumption; Charles Perry
- Göçün -E Hali; Defne Koryürek
- Boğazın Kerildiği Yerden Göçmek; Gözdem Gürbüzatik
- Su Göçer, Hayat Göçer; Akgün İlhan
- İstanbul'un İaşesi, Bu Şehir Nasıl Doyar; Arif Bilgin, Nilhan Aras, Sezin Öney, Uğur Yüksel
- İstanbul ve Çilingir Sofrası; Erdir Zat
- Fener Rum Lisesi'nin Tarihi; Dimitri Zotos
- Beyoğlu, Balık Pazarı; O zaman, Bu zaman; Feridun Dörtler, Şeref Acehan, Tuba Şatana
- Osmanlı Döneminde İstanbul'un Su Kültürü; Priscilla Mary Işın
- İstanbul Sofraları; Deniz Alphan, İlhan Eksen, Marianna Yerasimos, Takuhi Tovmasyan
- Lüfer Devrinin Siyasi Anlamı Var mı? Ruhi Güler
- Osmanlı Saray Sofrasındaki Hiyerarşi, Özge Samancı
- "Esir Şehrin" Mutfağı, İşgal dönemi İstanbul, Aylin Doğan
- 18. YY'de Boğaz'da Üzüm ve Şarap Üretmek, Suraiya Faroqhi
